Η μάχη των γυναικών ενάντια στα παραπανίσια κιλά τη δεκαετία του ΄40. Πίστευαν ότι το επίμονο μασάζ έφερνε αποτέλεσμα (βίντεο)

Η μάχη των γυναικών ενάντια στα παραπανίσια κιλά τη δεκαετία του ΄40. Πίστευαν ότι το επίμονο μασάζ έφερνε αποτέλεσμα (βίντεο)

«Κορίτσια, αφού βοηθήσατε να κερδίσουμε τον πόλεμο, έχετε άλλη μία μάχη να αντιμετωπίσετε», ανακοίνωνε ο σχολιαστής του βίντεο.

Η μάχη ενάντια στα παχάκια και τα παραπανίσια κιλά. Στα αγγλικά, ο τίτλος του βίντεο ήταν «The Battle of the Bulges». «Bulge» στα αγγλικά σημαίνει «προεξοχή» και έτσι ήταν γνωστή η Μάχη των Αρδεννών, όπου οι Γερμανοί επιτέθηκαν εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων. Αναφερόταν στα τέλη του 1944, όταν πια η ήττα των Ναζί ήταν θέμα χρόνου. Ήταν η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια των Γερμανών να αποτρέψουν την προέλαση των Συμμάχων, που όμως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Η μέθοδος αδυνατίσματος που πρότεινε το βίντεο της δεκαετίας του ’40 ήταν μία σειρά μηχανημάτων που θα σμίλευαν το τέλειο σώμα, κάνοντας μασάζ και πιέζοντας τους μυς. Η κοπέλα στεκόταν ακίνητη και τοποθετούσε τα «χερούλια» του μηχανήματος γύρω από τους γοφούς της ή στους μηρούς, ακόμα και στις γάμπες της. Το μηχάνημα τότε άρχιζε να κινείται πάνω κάτω, περνώντας επανειλημμένα από την «εμπόλεμη ζώνη». Πίστευαν ότι αρκούσε μόνο η ελαφρά πίεση που ασκούνταν για να μειωθεί το λίπος που αποθηκευόταν στο σημείο.

Σε ένα αντίστοιχο βίντεο της δεκαετίας του ’30, οι κοπέλες εμφανίζονται να γελάνε και να συζητούν κατά τη διάρκεια της «γυμναστικής» τους. Τέτοιου είδους μαλάξεις έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και κάνουν καλό στην υγεία του δερμάτος, καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα. Δεν είναι αποτελεσματικές όμως για αδυνάτισμα ή για ενδυνάμωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αποτελέσματα έχει μόνο η παραδοσιακή γυμναστική και σωστή διατροφή....
 
mixanitouxronou.gr
 

demys blog