Αναρωτιέσαι πόσες θερμίδες καις με κάθε είδος γυμναστικής; Σου έχουμε την απάντηση!

Αναρωτιέσαι πόσες θερμίδες καις με κάθε είδος γυμναστικής; Σου έχουμε την απάντηση!

Θες να μάθεις πόσες θερμίδες καις με κάθε είδος γυμναστικής; Σου έχουμε την απάντηση. Διάβασε παρακάτω.

Ορειβασία και Ορειβασία με βάρος

Η ορειβασία σε βοηθάει να κάψεις περίπου 387 θερμίδες σε μία ώρα. Όταν, όμως, κάνεις ορειβασία και έχεις και μία βαριά τσάντα στην πλάτη σου τότε οι θερμίδες που καις είναι πολύ περισσότερες και φτάνουν τις 451 την ώρα. Να ξέρεις πως όσο πιο πολύ βάρος βάζεις στην πλάτη σου τόσο πιο πολύ καις.

 

Ποδηλασία και Spinning

Η ποδηλασία δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα ειδικά αν την κάνεις με τις ώρες. Μία ώρα ποδήλατο πηγαίνοντας με 10-12 χιλιόμετρα την ώρα καις 256 θερμίδες. Αν, όμως, καταβάλεις ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και πας με 16-20 χιλιόμετρα την ώρα θα κάψεις 773 θερμίδες. Ένα μάθημα spinning στο γυμναστήριο θα σε βοηθήσει να κάψεις 741 θερμίδες την ώρα.

Χορός

Μόνο μισή ώρα χορού μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις από 100 μέχρι 400 θερμίδες (εξαρτάται από το είδος και την ένταση του χορού). Με το χορό γυμνάζεις μύες που δε γυμνάζονται με τα άλλα είδη γυμναστικής ενώ πέρα από αυτό είναι και μία πολύ διασκεδαστική άσκηση.

Ελλειπτικό

Κάνοντας ελλειπτικό για 30 λεπτά με ανεβασμένο το επίπεδο δυσκολίας μπορείς να κάψεις γύρω στις 248 θερμίδες. Προσπάθησε να μην ξεχνιέσαι κάνοντας ελλειπτικό και βλέποντας τηλεόραση ταυτόχρονα διότι έτσι μπορεί να χαλαρώσεις και να μην χάνεις τις θερμίδες που θεωρείς ότι χάνεις.

Σκοινάκι

Μόνο δεκα λεπτά σκοινάκι χρειάζονται για να κάψεις 107 θερμίδες. Αν μάλιστα κάνεις με ένταση τότε μπορεί να κάψεις μέχρι και 129 θερμίδες στα δέκα λεπτά. Πρόκειται για μία άσκηση που δεν μπορείς να κάνεις πολύ ώρα αλλά είναι ένας υπέροχος τρόπος να χάνεις πολλές θερμίδες σε πολύ λίγο χρόνο.

Πιλάτες

Μία ώρα πιλάτες θα σε κάνει να χάσεις 193 θερμίδες. Μπορεί να μην καις όσες θερμίδες θα έκαιγες αν έκανες αεροβική γυμναστική αλλά και πάλι οι θερμίδες που καις είναι αρκετές.

 
 

Περπάτημα

Όταν περπατάς μπορείς να χάσεις από 80 έως 100 θερμίδες άσχετα με το πόσο αργά ή γρήγορα πηγαίνεις. Μισή ώρα περπάτημα με 2,5 χιλιόμετρα την ώρα θα σε βοηθήσει να χάσεις 97 θερμίδες. Από την άλλη μεριά αν περπατήσεις με 4 χιλιόμετρα την ώρα για μισή ώρα θα χάσεις 161 θερμίδες.

 
 

Τρέξιμο και jogging

Μισή ώρα χαλαρό τρέξιμο με ταχύτητα 5 χιλιόμετρα την ώρα θα σε βοηθήσει να κάψεις 256 θερμίδες. Αν όμως τρέξεις με 7,5 χιλιόμετρα την ώρα θα κάψεις γύρω στις 403 θερμίδες. Επομένως, μπορείς να τα δώσεις όλα για μισή ώρα και να κάψεις πολλές θερμίδες ή να τρέξεις χαλαρά 45 λεπτά με μία ώρα για να χάσεις τις ίδιες θερμίδες.

Κολύμβηση

Το να γυμνάζεσαι σε μία πισίνα είναι ένας τέλειος τρόπος για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα. Κολυμπώντας για μισή ώρα καις 226 θερμίδες. Αν κάνεις πιο έντονη κολύμβηση μπορείς να χάσεις μέχρι και 332 θερμίδες.

Βάρη

Παρόλο που τα βάρη είναι μία αναερόβια άσκηση όταν την κάνεις με μεγάλη ένταση για μισή ώρα μπορείς να κάψεις από 97 θερμίδες (αν σηκώνεις ελαφριά βάρη) μέχρι 193 θερμίδες (αν σηκώνεις βάρη πολλών κιλών).

Γιόγκα

Υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα τα οποία μπορείς να κάνεις. Αν κάνεις ένα χαλαρό είδος γιόγκα μπορείς να χάσεις γύρω στις 161 θερμίδες ενώ αν κάνεις κάποια πιο δυναμική γιόγκα μπορείς να χάσεις μέχρι και 432 θερμίδες.

Σκι

Όταν κάνεις σκι πηγαίνοντας με 20 χιλιόμετρα την ώρα μπορείς να κάψεις μέχρι και 387 θερμίδες την ώρα.

faysbook.gr

demys blog