Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση: Σε αυτήν την ηλικία οι γυναίκες ξεκινούν να μοιάζουν με τη μαμά τους

Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση: Σε αυτήν την ηλικία οι γυναίκες ξεκινούν να μοιάζουν με τη μαμά τους

Είχαμε ακούσει πως συμβαίνει, πιθανότατα όμως αρνούμασταν να το δεχτούμε.

Τώρα, η άποψη πως οι γυναίκες καταλήγουν με το πέρασμα του χρόνου να μοιάζουν πολύ στη μητέρα τους αποκτά και επιστημονική σφραγίδα, με τις λεπτομέρειες νέας έρευνας να είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Τι πραγματικά ισχύει για την ομοιότητα μαμάς και κόρης;

Μελέτη που πραγματοποίησε ο διάσημος πλαστικός χειρουργός με έδρα το Λονδίνο, Dr. Julian De Silva, θέλει τις γυναίκες να παρουσιάζουν έντονες ομοιότητες με τη μητέρα τους όσον αφορά στον χαρακτήρα, τις συνήθειες και τον τρόπο έκφρασής τους, όταν περάσουν το φράγμα των 30 ετών και μόλις φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο ο μέσος όρος ηλικίας των νέων μαμάδων ανέρχεται στα 30,5 έτη. Πρόκειται για την ηλικία την οποία οι περισσότερες γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα υπέδειξαν ως τη στιγμή που έπαψαν να «επαναστατούν» και να διαφωνούν έντονα με τη μητέρα τους, υποστηρίζοντας πως τότε ήταν που ξεκίνησαν να την καταλαβαίνουν περισσότερο και να βάζουν τον εαυτό τους στη θέση της.

Η μίμηση στο σημείο αυτό παρουσιάζεται ως κάτι αναπόφευκτο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο γιατρός, τα θηλυκά μόλις περάσουν τα 30 τείνουν να αποκτούν τα ίδια ενδιαφέροντα με τη μαμά τους, να παρακολουθούν τις ίδιες εκπομπές και ακόμα να χρησιμοποιούν τις ίδιες εκφράσεις!

«Όλοι μοιάζουμε με τους γονείς μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας - και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε. Το να γίνεις γονιός είναι η κύρια πρόκληση και οι παράγοντες του τρόπου ζωής των γονιών είναι επίσης σημαντικοί. Η γήρανση είναι ένα αναπόφευκτο μέρος αλλά μια διαδικασία που πολλοί άνθρωποι θέλουν να αναβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους στη μέση ηλικία αρχίζει να χάνεται το ενδιαφέρον για αισθητικές επεμβάσεις και για τα δύο φύλα», τονίζει ο ίδιος.

Και κάπως έτσι ήρθε η επιβεβαίωση πως όσο περνούν τα χρόνια γινόμαστε… η μαμά μας.

demys blog