Κι όμως, αυτό είναι το πιο συχνό ψέμα που λέμε όλοι σε μία σχέση

Κι όμως, αυτό είναι το πιο συχνό ψέμα που λέμε όλοι σε μία σχέση

Τα ψέματα αποτελούν αναγκαίο κακό σε κάθε είδους σχέση, κυρίως δε στις ερωτικές.

Δεν είναι άγνωστο πως αποδεδειγμένα όλοι οι σύντροφοι κάποια στιγμή πέφτουν στο αμάρτημα του ψεύδους είτε για να καλύψουν κάτι μη αποδεκτό από την άλλη πλευρά, είτε για να ωραιοποιήσουν καταστάσεις, ή απλά γιατί… κάποιοι δεν ζουν χωρίς αυτό.

Νέα αυστραλιανή έρευνα, ανέλυσε δεδομένα ανδρών και γυναικών σε σχέση, προσπαθώντας να υπάρξει κατάληξη σε σαφή συμπεράσματα σχετικά με το πόσο συχνά ψεύδονται τα δύο φύλα μέσα στη σχέση αλλά και στο τι είδους ψέματα λέγονται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, τόσο τα αρσενικά όσα και τα θηλυκά τείνουν να «συμφωνούν» ως προς το μεγαλύτερο ψέμα που ξεστομίζουν με τεράστια ευκολία στους συντρόφους τους.

Πρόκειται για το πιο κοινό και συνάμα το πιο ανούσιο ψέμα που λέγεται εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες. Και αφορά σε αυτό ακριβώς που φανταζόμαστε: Τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που πέρασαν από τη ζωή μας.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υποστήριξαν πως το 79,2% των γυναικών και το 50% των ανδρών έχουν πει ψέματα για των αριθμό των ερωτικών παρτενέρ τους.

Παλαιότερες έρευνες αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, οι γυναίκες συνηθίζουν να αφαιρούν πρώην συντρόφους ή απλές γνωριμίες από τον αριθμό που θα πουν, ενώ οι άντρες το ακριβώς αντίθετο. Κάτι που πηγάζει, φυσικά, από την ανάγκη των θηλυκών να φανούν πιο επιλεκτικά και ώριμα και την πεποίθηση των αρσενικών πως οι σεξουαλικές εμπειρίες ενισχύουν τον ανδρισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες έρευνες δεν έχουν εστιάσει στην αιτία που οι σύντροφοι αισθάνονται την ανάγκη να αποκρύψουν την αλήθεια, μα σε τι βαθμό συνεχίζει να διαιωνίζεται το συγκεκριμένο ψέμα.

Τονίζεται δε, πως η απόκρυψη αυτή της αλήθειας δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των «επικίνδυνων φάουλ» μα… στα white lies.

demys blog