8 μαθήματα ζωής που αξίζει να ξέρεις ώστε να μην πληγωθείς ποτέ ξανά σε μια σχέση

8 μαθήματα ζωής που αξίζει να ξέρεις ώστε να μην πληγωθείς ποτέ ξανά σε μια σχέση

Είναι γεγονός πως καμία σχέση δεν είναι εύκολη υπόθεση και φυσικά κανένας χωρισμός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εύκολος.

Ωστόσο είναι κάποια σημαντικά μαθήματα ζωής που μπορείς να μάθεις ώστε να μην πληγωθείς ποτέ ξανά σε επόμενες σχέσεις σου.

#1. Η πιο σημαντική σχέση που μπορείς να έχεις είναι η σχέση με τον εαυτό σου. Βελτίωσέ την για να μπορέσεις να έχεις πιο υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις. 

#2. Μην ξεκινάς μια σχέση έχοντας πολλές προσδοκίες για αυτήν. Απλά απόλαυσε τον χρόνο σου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και ό,τι προκύψει προέκυψε…Μην πιέζεις καταστάσεις. 

#3. Μην δέχεσαι από κανέναν να μην σε εκτιμάει. Στο ξεκίνημα μιας σχέσης μπορείς να δεις κάποια σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει. Αν δεις ότι το άτομο με το οποίο είσαι εκείνη τη στιγμή δεν σε εκτιμάει προχώρα παρακάτω και μην χάνεις τον χρόνο σου μαζί του.

#4. Ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή τι είναι αυτό που θέλεις από τη σχέση σου. Αν θέλεις αποκλειστικότητα απαίτησέ την! 

5. Ψάξε για ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να σου φέρνει κάθε μέρα λουλούδια και να σου γράφει ποιήματα. 

#6. Δώσε και μην περιμένεις να σου δώσει πρώτα εκείνος για να δώσεις και εσύ. Να είσαι γενναιόδωρη με την αγάπη σου και όλα αυτά που έχεις μέσα σου και θέλεις να τα εκφράσεις.

#7. Συνειδητοποίησε από την αρχή ότι δεν μπορείς να τον αλλάξεις αλλά μπορείς να συζητήσεις μαζί του όλα αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Ίσως μπορεί να διορθώσει κάποια πράγματα ή να σου εξηγήσει πώς τα βλέπει από τη δική του σκοπιά.

#8. Αν μάθεις ότι σε απατάει άφησέ τον. Το ότι σε απατάει δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει. Αλλά σημαίνει ότι δεν σε σέβεται.

demys blog