Η επιστήμη αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών

Η επιστήμη αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών

Και πιθανότατα δεν είναι αυτή που φανταζόμασταν.

Ο αριθμός των ερευνών οι οποίες έχουν λάβει χώρα με σκοπό να αναλύσουν την ανδρική και τη γυναικεία συμπεριφορά, καταλήγοντας σε ένα γενικό συμπέρασμα ως προς τα στοιχεία που καθορίζουν τις διαφορές μεταξύ των δύο, είναι εκατοντάδες.

Οι περισσότερες έχουν επικεντρωθεί στο τμήμα του εγκεφάλου ανδρών και γυναικών. Τελικά, τι το τόσο διαφορετικό έχουν;

«Πολλά», είναι η απάντηση, ωστόσο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο «Proceedings of the National Academy of Sciences» μας παρουσιάζει το στοιχείο εκείνο που κάνει τον γυναικείο εγκέφαλο πιο σύνθετο και πιο… ιδιαίτερο σε σχέση με τον ανδρικό.

Και αυτό δεν είναι άλλο από τον μεταβολικό του ρυθμό. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ο εγκέφαλος των γυναικών μοιάζει 3,8 χρόνια νεότερος από εκείνον ενός άνδρα της ίδιας ηλικίας.

Αυτό προέκυψε από έναν αλγόριθμο ο οποίος κλήθηκε να παρουσιάσει την ηλικία των γυναικών εθελοντών βάσει του ρυθμού με τον οποίο ο εγκέφαλός τους μεταβολίζει την ενέργεια που λαμβάνει από την τροφή.

Παραδόξως, ενώ στην περίπτωση τω ανδρών τα αποτελέσματα ήταν απόλυτα ακριβή, στις γυναίκες, κατέληξε να υπολογίζει κατά μέσο όρο 3,8 χρόνια λιγότερα από την πραγματική τους ηλικία.

Όπως αναφέρθηκε, λόγω του υψηλότερου μεταβολικού ρυθμού, ο γυναικείος εγκέφαλος είναι περισσότερο ανθεκτικός σε γνωστικά προβλήματα.

Ακόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για εύρημα που δικαιολογεί απόλυτα το ρητό που θέλει τους άνδρες να είναι από τον Άρη και τις γυναίκες από την Αφροδίτη, καθώς κάπως έτσι εξηγείται ο λόγος που τα δύο φύλα λειτουργούν τόσο διαφορά τόσο στο πρακτικό όσο και στο συναισθηματικό κομμάτι.

Να λοιπόν πράγματι άνδρες και γυναίκες διαφέρουμε πολύ.

demys blog