Οι πέντε συνήθειες των γονιών που δεν ζηλεύουν καθόλου τα παιδιά!

Οι πέντε συνήθειες των γονιών που δεν ζηλεύουν καθόλου τα παιδιά!

Αυτές είναι οι πέντε συνήθειες των γονιών που δεν ζηλεύουν καθόλου τα παιδιά!

Υπάρχουν φάσεις και δεδομένα στη ζωή των ενηλίκων τα οποία τα παιδιά να τα ζηλεύουν, ιδιαίτερα μάλιστα ό,τι έχει να κάνει με τις ελευθερίες που λογικά στερούνται τα μικρότερα σε ηλικία μέλη.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες που αφορούν κυρίως στις ευθύνες της πολύβουης καθημερινότητας που φαίνονται απαράδεκτες στα παιδικά μάτια.

Αν μπείτε στον κόπο να κάνετε μια κουβέντα μαζί τους, θα σας εξηγήσουν όλα όσα είναι μεγεθυμένα στα δικά τους μάτια...

Πριν τα πείσετε πως ίσως τελικά τα δεδομένα στη ζωή μας να μην είναι τόσο άσχημα, διαβάστε τα πέντε πράγματα που δεν ζηλεύουν τα παιδιά σας...

Ευθύνες: Τα παιδιά έχουν ελάχιστες ευθύνες, που αφορούν κυρίως στο σχολείο και αυτές πολύ απλές και συγκεκριμένες, σε αντίθεση με τους γονείς τους οι οποίοι επωμίζονται καθημερινά δεκάδες ευθύνες ζωτικής σημασίας. Χίλιες φορές λοιπόν να ζουν στην ανεμελιά τους. Μπορεί κάποια στιγμή να αναρωτηθούν πώς τα καταφέρνετε... Καλό θα είναι λοιπόν σε αυτή την περίπτωση να μην προσπαθήσετε να τα «μυήσετε» στο πρόγραμμά σας. Οσο λιγότερα ξέρουν σε αυτή την ηλικία, τόσο καλύτερα.

Αγχος: Το έχουμε ξαναπεί ότι και τα παιδιά έχουν τα δικά τους άγχη, όμως δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα αντίστοιχα των ενηλίκων, ούτε ποσοτικά ούτε σε επίπεδο σημαντικότητας! Προσοχή, μην τους μεταδίδετε το στρες σας. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε αλλά ίσως ασυνείδητα να το πετυχαίνετε και αυτό για ένα παιδί είναι αρνητικό καθώς θα του βγει στις δικές του δραστηριότητες. Οσο μπορείτε, κρατήστε μακριά τα παιδιά από τις στρεσογόνες καταστάσεις που σας προβληματίζουν.

Κούραση: Μεγάλη η κούραση για τους γονείς, ειδικά τα πρώτα χρόνια που θα βρεθεί το παιδί στο σπίτι, και φυσικά ο ύπνος αναζητείται με το... κυάλι. Ενώ τα παιδιά είναι γνωστό ότι κοιμούνται πολλές ώρες και είναι κατά κανόνα ακμαία. Ούτε για μια στιγμή μη σκεφτείτε να βάλετε στο πρόγραμμά σας τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Αφήστε τα παιδιά να ευχαριστηθούν τον ύπνο τους, τώρα που οι υποχρεώσεις τους το επιτρέπουν.

Σχέσεις: Τα παιδιά θεωρούν ότι οι σχέσεις των ανθρώπων είναι εύκολες, κρίνοντας από αυτές που δημιουργούν με τα άλλα παιδάκια. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όμως όταν μιλάμε για σχέσεις ενηλίκων και αυτό το αντιλαμβάνονται. Εξηγήστε τους με ειλικρίνεια τι πήγε στραβά με κάποιον που ενώ ήταν στο περιβάλλον σας, πλέον δεν είναι. Ομως δεν είναι σωστό, όταν τα παιδιά σας είναι σε παιδική ηλικία, να υπεραναλύετε τα πράγματα...

Ελεύθερος χρόνος: Είναι τόσες οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες που καλούνται να φέρουν εις πέρας σε καθημερινή βάση οι ενήλικοι, που ο ελεύθερος χρόνος που έχουν για εκείνους είναι ελάχιστος. Καμία σχέση δηλαδή με τον κόσμο των παιδιών, όπου έχουν άπλετο χρόνο! Μην τους στερείτε την ελευθερία που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να κάνουν ό,τι θέλουν όσο δεν έχουν υποχρεώσεις.

Πηγή: TV24

demys blog